کوردی English

برگزاری اولین نشست مجازی کارگروه ملی همکاری‌های علمی و بین‌المللی با اقلیم کردستان عراق

نشست کارگروه ملی همکاری‌های علمی و بین‌المللی با اقلیم کردستان عراق روز سه‌شنبه مورخه ۱۳۹۹/۰۴/۳۰ ساعت ۱۳:۰۰ لغایت ۱۵:۱۵ به صورت مجازی و به میزبانی دانشگاه کردستان از طریق سامانه LMS برگزار گردید.

 

 

در این نشست، جناب آقای دکتر رحمت صادقی ریاست محترم دانشگاه، دکتر قباد شفیعی مدیر امور بین‌­الملل، دکتر کامران چپی مدیر امور دانشجویان بین‌­الملل و کارشناسان دفتر امور بین‌الملل از طرف دانشگاه کردستان به عنوان رئیس کارگروه ملی همکاری­‌های علمی و بین‌­المللی با اقلیم کردستان عراق؛ جناب آقای دکتر علیزاده مدیر محترم امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جناب آقای دکتر شیخون نماینده مرکز همکار‌‌‌ی‌­های علمی و بین‌­المللی وزارت عتف و مدیران بین‌الملل و نمایندگان ۱۹ دانشگاه کشور (دانشگاه‌های بین‌المللی امام خمینی، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران، الزهرا، ارومیه، صنعتی نوشیروانی بابل، بوعلی سینا، اراک، ایلام، گیلان، هنر اصفهان، صنعتی اصفهان، مراغه، محقق اردبیلی، جامع علمی کاربردی، شهیدمدنی آذرباییجان، میبد، فنی و حرفه‌ای) و پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران شرکت داشتند.

در ابتدای نشست، رئیس دانشگاه کردستان بعنوان مسوول دبیرخانه کارگروه ملی همکاری­های علمی و بین­‌المللی با اقلیم کردستان عراق، ضمن عرض خیر مقدم به شرکت­ کنندگان در نشست، به بررسی اهمیت بین­‌المللی‌سازی دانشگاه‌­ها پرداختند و از اهمیت اقلیم کردستان عراق برای توسعه تعاملات علمی و بین‌المللی سخن گفتند. ایشان همچنین با اشاره به روابط بسیار نزدیک دانشگاه کردستان با دانشگاه‌­های اقلیم به دلیل قرابت فرهنگی، زبانی و جغرافیایی، آمادگی کامل این دانشگاه برای هر نوع خدمت­رسانی به دانشگاه­‌های کشور و کمک به تسهیل ارتباطات علمی و تحقیقاتی را اعلام نمودند. دکتر صادقی در انتهای سخنان خود، با بیان اهمیت برگزاری چنین جلسات مشترکی، برای نشست آرزوی موفقیت کردند.

سپس، جناب آقای دکتر شیخون نماینده مرکز­ همکاری‌­های علمی و بین‌­المللی وزارت عتف، ضمن تشکر ویژه از دانشگاه کردستان به دلیل فعالیت‌­های چشمگیر بین‌المللی در چند سال گذشته، یادآور شدند که اقلیم کردستان عراق به اندازه خود کشور عراق برای جمهوری اسلامی ایران مهم بوده و انتظار می­رود که یک برنامه راهبردی مناسب همکاری با اقلیم از طرف دانشگاه کردستان با دو محوریت جذب دانشجو و ایجاد شعب دانشگاهی تدوین و ارائه گردد.

در ادامه، دکتر شفیعی که مدیریت جلسه را نیز به عهده داشتند با خیر مقدم مجدد خدمت شرکت­ کنندگان در نشست، به معرفی دانشگاه کردستان، فعالیت‌های این دانشگاه بعنوان رئیس کارگروه، و فعالیت­‌های بین­‌ا‌لمللی انجام­ شده اعضای کارگروه با دانشگا­ه­‌های اقلیم کردستان عراق پرداختند. ایشان سپس دستورکار نشست را اعم از برنامه جذب دانشجو؛ برنامه تبادل استاد و دانشجو؛ پروژه‌­ها و انتشارات مشترک؛ دوره­‌ها، کنفرانس­‌ها و کارگاه‌­های مشترک؛ و همچنین چالش‌­های فعلی و پیش­رو را برشمردند و به اطلاع شرکت­ کنندگان رساندند.
سپس، شرکت ­کنندگان به بیان دیدگاه‌­ها، نقطه نظرات و پیشنهادات خود در رابطه با هر یک از برنامه­‌های دستور کار نشست پرداختند و همگی بر اهمیت ارتباطات علمی با اقلیم کردستان عراق تأکید داشتند.
در ادامه نشست، دکتر علیزاده مدیر امور دانشجویان غیرایرانی وزارت عتف، از فعالیت­‌ها و اقدامات حوزه خود در تسهیل ارتباطات علمی و بین­‌المللی با دانشگاه­‌های خارجی و به دانشگاه‌های خصوص اقلیم کردستان عراق اعم از تدوین آئین­نامه نحوه همکاری با مؤسسات جذب دانشجوی بین­‌الملل، دوره‌های دکتری پژوهش‌محور، جذب دانشجوی بین‌الملل بصورت کاملا مجازی و تلفیقی حضوری-مجازی، اصلاح قانون تردد اتباع بیگانه و دادن استقلال بیشتر به دانشگاه­‌های کشور سخن گفتند و نوید این را دادند که به زودی این آئین‌­نامه‌­ها و دستورالعمل‌­ها نهایی شده و برای اجرا به دانشگاه‌­ها ابلاغ خواهند شد.

در انتهای برنامه، جناب آقای دکتر صادقی، ضمن تشکر از تمامی شرکت­ کنندگان، نشست را موفقیت‌­آمیز خواندند و پیشنهاد دادند موارد مطرح شده در نشست پیگیری شده و از طرق مختلف مدیران بین­الملل دانشگاه­های عضو این کارگروه ملی با هم در ارتباط باشند.

نشست مدیران بین‌­الملل دانشگاه­‌های عضو کارگروه ملی همکاری­‌های علمی و بین­‌المللی با اقلیم کردستان عراق ساعت ۱۵:۱۵ با گرفتن عکس یادگاری توسط شرکت‌کنندگان پایان پذیرفت.
مراجع ملی همکاری‌های علمی بین‌المللی، در راستای سیاست مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت عتف برای ساماندهی نوین روابط علمی بین‌المللی و پی‌گیری و هم‌افزایی توسط دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی از سال ۱۳۹۳ در دستور کار قرار گرفت. طی چند جلسه مشورتی، جمع‌آوری نظرات و پیشنهادات تعدادی از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، فهرست اولیه مراجع ملی و دستورالعمل موقت اجرایی آن در دی ماه ۱۳۹۵ مصوب و احکام ریاست ۱۵ مرجع ملی صادر گردید. دانشگاه کردستان از سال ۱۳۹۶ از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس مرجع ملی همکاری­های علمی و بین‌­ا‌لمللی با اقلیم کردستان عراق انتخاب شده است. 
 
✅ برای دانلود دستور کار نشست اینجا کلیک کنید.
✅ برای دانلود ویدیوی نشست اینجا کلیک کنید.
✅ برای دانلود گزارش جلسه اینجا کلیک کنید