در سومین دوره از طرح تبادل دانشجو با دانشگاه اف اچ یوانیوم کشور اتریش که هشت دانشجو منتخب دانشگاه کردستان موفق به اخذ گرنت تحصیلی ارنست ماخ شدند، مازیار روحانی، دانشجو کارشناسی ارشد معماری دانشگاه کردستان موفق به اجرا نمایشگاهی از اثار نقاشی خود در این دانشگاه شد.
مازیار روحانی، دانشجو کارشناسی ارشد معماری دانشگاه کردستان که در قالب طرح تبادل دانشجو بین دانشگاه کردستان و دانشگاه افاچ بوانیوم اتریش جهت تحصیل یک ترم تحصیلی به اتریش اعزام شده بود، در تیرماه ۱۴۰۰ موفق به برگزاری نمایشگاهی از آثار نقاشی خود شد که با استقبال دانشگاه اتریشی همراه شد.نمایشگاه در تاریخ سوم تیرماه در دانشگاه آفاچ-یوانیوم افتتاح شده است و بصورت مجموعه دائم در محل حفظ و نگهداری میشود.
با توجه به پیشزمینه معماری مازیار روحانی کلیه آثار, الهام گرفته شده از هندسه و اصول اولیه ترکیببندی میباشند. وی برای خلق آثار خود بسیار تحت تأثیر هنر غرب بویژه روسیه قرار گرفته است.روحانی هیچگاه خود را منفک از جهان معماری ندیده است و تا کنون کلیه آثار خلق شده توسط او ملهم از همین جهان بوده است,جهانی مبتنی بر واقعیتهای اطراف و در عین حال با توجه به نگرش بیننده میتواند کاملا منطبق بر انتزاع باشد. وی در مورد دنیا اطراف اینگونه میاندیشد، که تمامی احجام و صفحات جهان اطراف بگونهای توالی از هندسه اولیه هستند که توسط نیروهای مختلف تغییر شمایل دادهاند.
مجموعه به نمایش درآمده مشتمل بر ۱۰ اثر است. تمامی آثار در زمره هنر دیجیتال قرار میگیرند و همگی به کمک کامپیوتر طراحی شدهاند و نسخه چاپی به نمایش گذاشته شده است. روحانی این مجموعه را «صلیب و موجها» نامگذاری کرده است و در مورد مجموعه نمایش داده شده این گونه اظهار نظر میکند:
فضا همواره توسط شبکهایی از امواج احاطه شده است که وجود اشیاء فیزیکی اعم از جسم انسان میتواند بصورت مستقیم و غیر مستقیم بر شکل دهی شبکه متشکل از امواج مؤثر باشد.انرژی نهفته در هرکدام از اشیاء میتواند موجب تغییر در ساختار و فرم شبکه شود بگونهای که شبکه متشکل از امواج تا حدی قادر به تحمل تغییر در برابر انرژیهای ساطع شده از اشیاء میباشند و بالطبع موجب تغییر ساختار منسجم شبکه میشود. V صلیب از معدود ترکیببندیهایی که توانایی تجسم محور بندی فضایی را. نسبت ۲ به ۱ محور عمودی به افقی علاوه بر اشاره به محور جاذبه،تداعی کننده حالت ایستایی یک سازه دو بخشی است که بر پایداری یک جسم در راستای y اشاره دارد.مبنا قرار دادن فرم صلیب و باز تعریف کردن همه اشیاء موجود در فضاهای مختلف میتواند دلیل قانع کنندهای بر اعمال ایستایی بر اجسامی باشد که از نظر ترکیببندی درفضا دچار عدم توازن و تعادل باشد.
هم اکنون وی بعد از بازگشت به ایران بر روی مجموعه جدیدی کار میکند که با مجموعه پیشین از لحاظ اجرا متفاوت خواهد بود. مجموعه جدید تلفیقی است از نقاشی و هنر چیدمان که با توجه به پیشبینیهای او در یک سال اینده در تهران به نمایش گذاشته میشود.